El promotor de la queixa manifesta la seva disconformitat amb l'assistència rebuda al CAP Ripollet, ja que va demanar que un metge el visités d'urgència però li van dir que no tenien serveis d'urgències i li van donar hora de visita a la tarda.
En l'escrit que la directora del CAP Ripollet va enviar al promotor com a resposta a la seva reclamació, se l'informava que sempre s'intenta canalitzar els usuaris cap al seu metge de capçalera atès que és qui millor coneix el pacient i també per motius d'organització. Altrament, en situacions d'emergència, el pacient pot ser atès per qualsevol altre metge, com es va fer en aquest cas, en funció de la demanda de serveis per part d'altres usuaris.
Tot i això, en el cas del promotor no es tractava d'una sol·licitud de visita ordinària o espontània sinó d'una urgència. I segons el que explica el promotor, només se li va dir que el CAP no disposava de servei d'urgències, de la qual cosa es desprèn que en cap moment es va fer referència a la demanda de serveis per part d'altres usuaris i que no va ser fins que el promotor va trucar la policia local que se'l va atendre d'urgències.
D'acord amb l'Ordre de 6 de maig de 1990 pel qual s'aprova el Reglament marc de funcionament dels EAP, cada EAP ha de preveure els mecanismes d'atenció urgent a la seva població assignada, amb els recursos propis o per mitjà d'altres serveis o centres de l'ABS. Així, atès que el promotor finalment va ser atès amb caràcter urgent, el Síndic conclou que el que es va produir és una gestió i una informació defectuoses davant la petició del promotor.
És per això que, amb la finalitat d'evitar que es repeteixin situacions com la descrita i millorar, en general, l'atenció a les persones usuàries, el Síndic suggereix al Departament de Salut que doni les ordres oportunes per tal que la direcció del CAP Ripollet s'asseguri que el personal que atén els usuaris coneix el circuit que s'ha de seguir quan arriba al centre una demanda urgent, a fi de poder fer-ne una gestió correcta i oferir una informació completa.
D'altra banda, pel que fa al canvi de metge que es va fer d'ofici al promotor de la queixa i que no li va ser comunicat, el Síndic suggereix al Departament que doni les ordres oportunes perquè es comuniqui l'assignació del nou facultatiu a totes les persones afectades per aquest canvi i que, en el futur, davant qualsevol canvi, sigui una pràctica habitual del centre aquesta comunicació.