La persona interessada exposa la seva queixa envers el Servei Català de Trànsit per la tramitació d'un procediment sancionador incoat per haver infringit la normativa en matèria de trànsit. En concret, es refereix a la manca de notificació personal de la denúncia relativa a l'expedient sancionador.
De la informació aportada tant per la persona interessada com per l'Administració, el Síndic constata que una de les dates en què es va intentar notificar la denúncia al promotor de la queixa no es distingeix, atès que l'agent notificador va estampar el segell identificador justament al lloc en què figurada la data del segon intent de notificació personal.
Cal recordar el que estableix l'article 59.2 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, en relació amb el fet que un intent de notificació personal sense èxit s'ha de repetir una sola vegada i en una hora diferent dins dels tres dies següents.
En concret, pel que fa al concepte ?en una hora diferent?, el Tribunal Suprem va establir que entre les franges del primer i el segon intent de notificació hi ha d'haver com a mínim seixanta minuts (sentència del Tribunal Suprem de 28 d'octubre de 2004, Sala Tercera, Secció 5a).
En el mateix sentit, el Tribunal Constitucional considera que el dret a no patir indefensió i la preservació del principi de contradicció tenen com a premissa lògica que els actes de comunicació que hagi de practicar l'Administració s'executin amb la garantia del coneixement real per part de la persona interessada dels actes o resolucions que li siguin notificats.
En el cas concret objecte de la queixa, el Síndic constata que no es observar l'interval mínim dels seixanta minuts.
Per aquest motiu, el Síndic suggereix al Departament d'Interior que es deixi sense efecte l'expedient sancionador en qüestió i amb els efectes jurídics subsegüents pel que fa a l'anul·lació i el cobrament de la multa, i que aquest acord o resolució es comuniqui a la persona interessada.