La promotora de la queixa manifesta la seva disconformitat amb la manca de recursos suficients de l'escola en què està escolaritzada la seva filla, que té una discapacitat del 33%, per tal de proporcionar-li l'atenció que necessita.
Segons exposa, aquest any rep cinc hores setmanals de suport d'educació especial, mentre que l'any passat en rebia el doble. A més a més, la professora d'educació especial està de baixa i encara no l'han substituït. També refereix que li han tret les dues sessions de logopeda que tenia a la setmana i ara ha d'anar a un logopeda privat, i el mateix ha passat amb la fisioterapeuta.
En l'informe tramès pel Departament d'Ensenyament, la Inspecció exposa els recursos de suport assignats pel Departament per garantir l'escolarització adequada a les necessitats educatives especials de la filla de la promotora a un centre ordinari, però també posa de manifest que s'han produït deficiències en la qualitat de l'atenció rebuda.
En relació amb el curs 2013/2014, l'informe exposa que l'equip d'assessorament psicopedagògic (en endavant EAP) fa una proposta d'escolarització compartida, entre altres motius, perquè garanteix l'accés a serveis especialitzats de fisioteràpia i logopèdia, un treball específic i en petit grup de competències bàsiques, l'adequació del currículum a les necessitats de l'alumna, etc., alhora que li permet beneficiar-se dels avantatges de la seva participació en un entorn ordinari i mantenir el seu grup de referència.
En aquest sentit, però, la persona interessada informa que, dos mesos després d'haver iniciat el curs 2013/2014, encara no s'ha fet aquesta escolarització compartida, i afegeix que dels dos dies de treball al centre d'educació especial que havien suggerit els diferents serveis que han intervingut en aquesta decisió només li n'ofereixen un. També exposa que la seva filla ja no vol anar a l'escola ordinària.
En vista d'aquestes consideracions, el Síndic recorda el dret de la filla de la promotora a rebre l'atenció adequada a les seves necessitats educatives especials per garantir el seu màxim desenvolupament possible, previst per la Convenció de les Nacions Unides sobre els drets de l'infant i la resta d'ordenament jurídic en matèria d'infància i educació.
Tenint en compte aquest dret, el Síndic demana al Departament d'Ensenyament, d'una banda, que l'EAP emeti un informe en què valori com s'ha de produir l'escolarització compartida d'aquesta alumna i en què s'especifiqui quants dies ha de participar al centre d'educació especial per garantir el millor aprofitament dels avantatges de l'escolarització compartida i el seu dret al màxim desenvolupament possible; i en segon lloc, que es garanteixi l'escolarització d'aquesta alumna en les condicions previstes per l'EAP, d'acord amb l'interès superior de l'infant.