El promotor es queixa del desnivell existent en una cantonada d'una plaça de Sant Joan de les Fonts.
Segons l'interessat, aquest desnivell és de prop de dos metres d'alçada i sense protecció.
Pel que diu hi ha caigut un nen que va haver de ser atès per un equip d'urgències de l'Hospital d'Olot.
L'Ajuntament de Sant Joan informa que la franja enjardinada de cinc metres d'ample per separar la zona d'ús públic del desnivell, fa de barrera de seguretat.
Aquesta mesura de privació de pas tàcita és efectiva sempre i quan només es tingui en compte les persones adultes que utilitzin aquesta zona pública.
Tanmateix entre els usuaris també hi ha nens pels quals fàcilment la franja enjardinada no tingui el significat de barrera i per tant l'accés al desnivell pugui ser un perill.
El Síndic no pot entrar a valorar l'estètica de la solució adoptada, sinó que correspon a l'Ajuntament decidir el disseny de la plaça. Tanmateix, entre els paràmetres que l'Ajuntament ha de tenir en compte per optar per una o altra solució està el de l'habitabilitat i millor servei de l'entorn a unes condicions de vida adequades. La ciutat és l'espai de convivència del seus habitants. Consegüentment, el seu disseny i el disseny del seu mobiliari ha de respondre a les necessitats de les persones que la utilitzaran.
En concret, pel que fa als infants, l'interès dels qual és el primer que han de tenir en compte els poders públics en les seves actuacions, han de poder gaudir d'un entorn segur. En aquest sentit, l'administració local ha de dissenyar els espais públics i les zones recreatives en què puguin confluir nens, de forma que aquests puguin gaudir d'ells de la forma més segura per a la seva integritat.
Per tant, el Síndic suggereix que revisin la seguretat de la plaça impedint amb tanques l'accés a les zones on els desnivells siguin més perillosos.