La promotora de la queixa exposa diverses incidències en relació amb la seva prestació de la renda mínima d'inserció.
Explica que no li va ser notificat el xec corresponent al mes de juliol, motiu pel qual va presentar reclamacions a l'Administració en dates 17 d'agost de 2011 i 14 de novembre de 2011, sense obtenir cap resposta. Així mateix, el mes de desembre de 2011 va tornar a percebre la prestació de la renda mínima d'inserció i el mes de gener de 2012 va deixar de percebre-la.
Diu que no ha rebut cap notificació de l'Administració amb relació a aquestes incidències, ni cap resolució de suspensió de la prestació.
En la resolució de suspensió de la prestació de desembre de 2011 s'indica que després de comprovar la documentació presentada per la persona interessada ha quedat acreditat que la titular de la prestació no reuneix els requisits establerts a l'article 6 i 22 de la Llei 10/1997, de 3 de juliol, però no s'especifica quins. La causa de suspensió que es recull a la resolució, però, segueix sent ?estar il·localitzable, per part de l'entitat gestora, el titular de l'expedient?.
En data 25 de juny de 2012 es va deixar sense efecte la suspensió de la prestació, però el motiu de fi de suspensió que s'especificava a la resolució era ?complir amb les obligacions derivades del conveni d'inserció signat segons l'article 22.2 de la Llei 10/1997 i l'article 5 c) del Decret 384/2011, de 30 d'agost?.
Així, s'observa que el motiu de suspensió de la resolució de desembre de 2011 no està suficientment justificat (atès que una persona no es pot considerar il·localitzable si s'ha personat a l'Administració per proporcional documentació i presentar reclamacions) i que a més no és coherent amb el motiu de fi de suspensió que es recull a la resolució de 25 de juny de 2012.
A més, el Síndic considera que la resolució de suspensió no està degudament motivada, atès que, tot i que es fa una referència a l'incompliment dels requisits establerts per mantenir el dret a la prestació i se citen els articles 6 i 22 de la Llei 10/1997, no s'especifiquen les dades concretes que han donat lloc a la decisió.
En aquest sentit, cal recordar que la motivació dels actes administratius constitueix un element essencial de garantia per a les persones interessades i ha de ser suficient per complir amb la finalitat de traslladar-los els elements fàctics i jurídics que determinen la decisió adoptada.
En vista d'aquestes consideracions, el Síndic suggereix al Departament d'Empresa i Ocupació que anul·li la suspensió de la prestació acordada mitjançant resolució de 16 de desembre de 2011 i també la resolució de fi de suspensió, i que aboni a la persona interessada les quantitats pendents al més aviat possible.