El promotor de la queixa manifesta la seva disconformitat amb la tramitació de l'expedient sancionador de trànsit que se li va incoar per la comissió d'una infracció per excés de velocitat.
Considera que l'Administració li ha ocasionat indefensió perquè no va rebre al seu domicili la notificació corresponent a la denúncia, per la qual cosa se'l va privar de poder fer el pagament amb la bonificació que estableix la llei.
De l'informe del Departament d'Interior es desprèn que els intents de notificació de la denúncia van tenir lloc els dies 3 i 4 d'octubre de 2010 a les 13.05 i a les 12.20 hores, respectivament.
El Síndic recorda que la doctrina del Tribunal Suprem fixada en cassació ha estat clara a l'hora d'interpretar que, per tal que la segona notificació sigui vàlida, hi ha d'haver una diferència mínima de 60 minuts respecte de l'hora en què es va practicar el primer intent de notificació. En aquest cas, doncs, aquesta diferència no s'ha respectat, i els intents de notificació de la denúncia s'han de considerar defectuosos.
Per aquest motiu, tot i que es podria entendre que el defecte de notificació va ser resolt amb la notificació edictal, el Síndic considera que el promotor de la queixa no va tenir coneixement de la infracció fins que va rebre la sanció i, per tant, no es va poder acollir al pagament amb bonificació. Així doncs, no s'han complert els requisits que exigeix l'article 59.2 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú.
Per aquest motiu, el Síndic suggereix al Departament d'Interior que retrotregui les actuacions al tràmit de notificació de l'acord d'incoació de la infracció, sens perjudici de la possible prescripció de la infracció, per tal que el denunciat pugui fer ús del benefici del pagament amb reducció de la multa.