El promotor de la queixa exposa que la nit en què es va celebrar la festa, el 15 de febrer de 2015, la Policia Local de Molins de Rei va efectuar una sonometria al seu domicili, el resultat de la qual va ser que se sobrepassaven els límits màxims previstos per la normativa. Posteriorment, va sol·licitar a l'Ajuntament una còpia de l'acta que va aixecar la Policia Local, però no ha rebut resposta sobre aquesta qüestió.
D'acord amb el Codi de bones pràctiques administratives impulsat pel Síndic, l'Administració té l'obligació de donar resposta escrita a les qüestions que les persones li plantegin també per escrit, tant en el marc d'un procediment administratiu com quan formulin suggeriments, propostes, queixes o demandes d'informació. Així mateix, les respostes expresses de l'Administració han de ser raonades, intel·ligibles i congruents amb les peticions o les al·legacions formulades, per no causar indefensió i inseguretat jurídica a les persones que s'hi adrecen.
D'altra banda, l'article 37 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, estableix que ?els ciutadans tenen dret a accedir a la informació pública, arxius i registres en els termes i amb les condicions que estableixen la Constitució, la Llei de transparència, accés a la informació pública i bon govern i altres lleis que siguin aplicables?.
Per aquests motius, el Síndic suggereix a l'Ajuntament de Molins de Rei que, si encara no ho ha fet, valori la sol·licitud d'accés del promotor i o bé li doni accés al document que demana o bé l'hi denegui de forma motivada en una excepció concreta.