El promotor de la queixa manifesta la seva disconformitat amb la tramitació del procediment sancionador de trànsit incoat contra el seu fill per circular marxa enrere en una autopista o una autovia. Se'l va sancionar per infracció greu amb 200 euros de multa i la pèrdua de 4 punts del permís de circulació.
Exposa que en data 1 de setembre de 2012 va presentar recurs contra la denúncia, en què al·legava que quan el seu fill va ser aturat no circulava per cap autopista ni autovia. Tot i això, el dia 29 de gener de 2013 va rebre la resolució per la qual es desestimava el recurs interposat i se'l sancionava per una infracció molt greu amb 500 euros i la retirada de 6 punts del permís de conduir. En data 28 de febrer de 2014 va presentar un nou recurs de reposició, que també va ser desestimat.
De la documentació que aporta el promotor es desprèn que hi ha hagut un canvi de qualificació en els fets imputats entre els que queden reflectits en el butlletí de la denúncia i els que posteriorment se sancionen.
La sentència del Tribunal Superior de Justícia de Castella i Lleó de 8 de juliol de 1997 estableix que si es produeix aquest canvi de qualificació entre els fets reflectits en el butlletí de la denúncia i els que posteriorment són sancionats, s'ha d'anul·lar la sanció.
En el mateix sentit, la sentència del Tribunal Superior de Justícia de La Rioja de 6 de març de 2000 estableix que no pot haver-hi discordança entre els fets recollits a la denúncia i que es ratifiquen per l'agent i els que posteriorment es recullen a la resolució sancionadora.
En conseqüència, el Síndic suggereix a l'Ajuntament de Cornellà de Llobregat que revisi l'expedient sancionador incoat contra el fill del promotor i estudiï la procedència de l'anul·lació de la sanció imposada.