L'Ajuntament informa que es van posar en contacte amb la promotora per telèfon i que ella va anar personalment a parlar tant amb l'alcalde com amb el cap de premsa. Explicats els motius, les incidències i les condicions, l'Ajuntament va suposar que es donava per contestada la instància, però malauradament no ha estat així, encara que se li havia respost personalment. Respecte al fet que no s’hagi inclòs un pis per a joves amb discapacitat tot i l'obligació de reservar un 3% dels habitatges de qualsevol promoció d'habitatges amb protecció oficial, s’informa que primerament aquests habitatges de protecció oficial i de promoció privada, inclouen en els planells de construcció la figura d'un habitatge adaptat. S'ha pogut comprovar a les obres que l'habitatge adaptat existeix i que està adaptat a persones amb mobilitat reduïda. De les 582 peticions que es van presentar per a aquests habitatges no n’hi va haver cap per a habitatge adaptat.
La promotora va presentar una sol·licitud per prendre part en el sorteig i també un certificat de la qualificació de disminució per sarcoïdosis efectuada per l'Institut Català d'Assistència i Serveis Socials el 28 de febrer de 1994. Ara bé, la qualificació de disminuït físic o psíquic no dóna dret a un habitatge adaptat, ja que aquests habitatges estan adaptats per a persones amb mobilitat reduïda, és a dir, amb cadira de rodes, per la qual cosa l'adaptació de l'habitatge té a veure tan sols amb l'amplada de les portes i el gir de la cadira de rodes en les habitacions. Així, qualsevol persona que demani un habitatge adaptat haurà de demostrar que acompleix les condicions per necessitar aquest habitatge adaptat a la seva mobilitat reduïda (certificació de la necessitat d'habitatge adaptat).
Del contingut d'aquest informe, el Síndic entén que l'actuació de l'Administració no ha estat irregular, ja que, segons la normativa vigent, la reserva del 3% del volum total dels habitatges es destina a persones amb mobilitat reduïda (en aquest sentit, l'article 9 de la Llei 20/1991, l'article 29 del Decret 135/1995, pel qual s'aprova el Codi d'accessibilitat, i l'article 99.1 de la Llei 18/2007 del dret a l'habitatge). Tanmateix, el Síndic indica que la promotora aportava còpia de la notícia publicada al butlletí municipal núm. 97, on s'informava que l'Ajuntament oferia 33 pisos de protecció oficial de lloguer temporal i compra i deia que: "De los 33 pisos, 27 tienen dos habitaciones y 6 un dormitorio. Además hay un piso de una habitación adaptado para disminuidos". Si bé és cert que són les bases del sorteig les que concreten els requisits que cal reunir per tal de poder optar al sorteig, molts ciutadans obtenen una primera informació a través d'altres mitjans, com ara els butlletins informatius de l'Ajuntament, i que, tenint en compte l'oficialitat de la font, se'n presumeix la veracitat del contingut. Possiblement aquesta confiança en la veracitat del contingut del butlletí municipal ha estat el motiu pel qual la promotora s'ha cregut enganyada amb la gestió del sorteig per part de l'Ajuntament, ja que va accedir mitjançant el butlletí a una primera informació sobre l'existència d'una promoció d'habitatges destinada al col·lectiu de joves i amb una reserva que li atorgava més probabilitats de resultar beneficiada.
D'altra banda, tampoc no s'observa en el formulari que calia emplenar per participar en el sorteig una referència expressa sobre si la persona té o no reconeguda una mobilitat reduïda i, per tant, si podia disposar d’una reserva específica. La manca d'un espai adreçat a assenyalar si es té o no la mobilitat reduïda pot haver suposat que les persones que es podien presentar a la reserva no haguessin fet ús del seu dret simplement perquè no en tenien coneixement. Per tant, el Síndic suggereix que es doni una resposta per escrit a la persona interessada del motiu pel qual la seva sol·licitud no ha estat admesa en la reserva d'habitatge adaptat per a persones amb mobilitat reduïda encara que tingui reconeguda una discapacitat. D'altra banda també suggereix que, en convocatòries futures, s’informi amb claredat (no tan sols en les bases sinó també en altres mitjans de divulgació, com ara el butlletí municipal) dels requisits que cal acreditar per participar en el sorteig i evitar situacions com la patida per la promotora, a qui aquesta manca de claredat ha creat unes falses expectatives sobre la possibilitat d'accedir a un habitatge digne i adequat.