El promotor de la queixa manifesta la seva disconformitat amb la manca de notificació d'una sanció de trànsit imposada per circular a una velocitat de 110 km/h en un tram en què estava limitada per un senyal de 60 km/h. Exposa que ha tingut coneixement de la sanció quan ha rebut la provisió de constrenyiment, fet que li ha impedit efectuar el pagament de la sanció amb descompte.
Així mateix, exposa que l'11 de gener de 2012 va presentar un recurs de reposició contra la provisió de constrenyiment, al qual no ha rebut resposta.
Un cop analitzada la documentació facilitada pel Departament d'Interior, el Síndic observa que no consta la data en què es van practicar els dos intents de notificació de l'acord d'incoació de l'expedient de referència, tot i que sí que consten les hores en què es van practicar. Atès que el resultat dels intents de notificació va ser d'?absent?, el Servei Català de Trànsit va dur a terme la notificació edictal per publicació en el DOGC en data 2 d'agost de 2010.
Tot i això, la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, estableix en l'article 59 que les notificacions s'han de fer per qualsevol mitjà que permeti tenir-ne constància de la recepció per part de la persona interessada o el seu representant, a banda de la data, la identitat i el contingut de l'acte notificat.
Per la seva banda, el Reial decret 1829/1999, de 3 de desembre, pel qual s'aprova el Reglament pel qual es regula la prestació dels serveis postals, estableix en l'article 42 que si en intentar la notificació al domicili de la persona interessada ningú se'n pot fer càrrec, cal fer-ho constar en la documentació de l'empleat de l'operador postal i, si escau, en l'avís de recepció que acompanyi a la notificació, juntament amb el dia i l'hora en què es va intentar, intent que cal repetir una sola vegada i en una hora diferent dins dels tres dies següents.
Així doncs, els intents de notificació de l'acord d'incoació de l'expedient no han complert els requisits que exigeixen la Llei 30/1992, de 26 de novembre, i el Reial decret 1829/1999.
Per tant, l'acord d'incoació es va notificar de forma edictal, sense respectar els requisits legalment establerts per la pràctica de les notificacions de les resolucions i actes administratius, motiu pel qual el Síndic suggereix al Departament d'Interior que retrotregui les actuacions administratives al tràmit de notificació de l'acord d'incoació de la infracció, sens perjudici de la possible prescripció de la infracció, a fi que el denunciat pugui per ús del benefici del pagament amb reducció de la multa.
Posteriorment, el Departament ha informat que s'ha revisat d'ofici l'expedient sancionador incoat contra el promotor i s'ha deixat sense efectes la resolució dictada en aquell expedient. D'acord amb aquesta informació, el Síndic constata que la problemàtica plantejada s'ha resolt i finalitza les seves actuacions en aquest expedient.