La persona interessada exposa que la llicència per dur a terme les obres es va sol·licitar el febrer de 2010, i que l'efectivitat d'aquesta llicència està condicionada a l'obtenció de l'informe preceptiu favorable de la Direcció General de Ports, Aeroports i Costes. Les obres van començar sense que consti que s'hagi emès l'informe esmentat i, malgrat que la persona interessada ha denunciat aquesta situació a l'Ajuntament de Sitges, aquest no ha iniciat l'expedient de protecció de la legalitat urbanística corresponent.
L'Ajuntament de Sitges exposa que es va enderrocar la construcció situada dins de la zona de domini públic maritimoterrestre en compliment de la sentència de l'Audiència Nacional de 31 d'octubre de 2007.
Quant a les obres no emparades per la llicència, el titular de l'activitat en va demanar l'autorització i l'Ajuntament va traslladar la sol·licitud a la Direcció General d'Urbanisme. Tot i així, es va retornar l'expedient a l'Ajuntament per tal que resolgués sobre la concessió de la llicència, atès que la competència per autoritzar les obres li correspon en exclusiva.
No obstant això, la Direcció General d'Urbanisme va advertir que en la concessió de la llicència cal tenir en compte allò que es resolgui en l'expedient sancionador que el Servei de Protecció de la Legalitat i Assessorament de la Direcció General d'Urbanisme té en tràmit, de manera que la tramitació de la legalització sol·licitada i l'expedient de protecció de la legalitat urbanística queden en suspens.
Basant-se en aquesta informació, el Síndic finalitza la seva intervenció en aquest assumpte, però recorda a l'Ajuntament de Sitges que la protecció de la legalitat urbanística és una potestat d'exercici obligat, sobretot quan afecta obres realitzades en sòls no urbanitzables, respecte dels quals tant la legislació com el planejament són més restrictius quant als usos i les obres que s'hi admeten.