Les persones interessades exposen que a començament de curs es va aprovar el calendari escolar i que, en el consell escolar de novembre, convocat de forma extraordinària per tractar la jornada intensiva del 22 de desembre i del 6 al 22 de juny, no es va aprovar cap de les dues reduccions de jornada. Això no obstant, per mitjà d'una nota informativa de l'escola es va comunicar a tots els pares que s'havia concedit la jornada intensiva del 22 de desembre de 2010, i el 2 de maig de 2011 la direcció de l'escola els va comunicar que s'havia autoritzat també la jornada intensiva per al mes de juny.
Els promotors informen que van enviar una carta als serveis territorials corresponents per demanar els motius pels quals s'havia ignorat la decisió del consell escolar, però que no van rebre cap resposta.
En l'informe del Departament d'Ensenyament s'exposa que atès que la proposta de jornada intensiva havia estat aprovada per vuit vots afirmatius i un de negatiu del consell escolar del centre, i davant l'abstenció del sector de pares que no es va pronunciar, el director dels Serveis Territorials al Maresme-Vallès Oriental va autoritzar la jornada intensiva des del dia 6 fins al 22 de juny de 2011.
El Síndic considera que els serveis territorials haurien d'haver donat resposta a l'escrit presentat pels promotors de la queixa el desembre de 2010, i haver-los informat dels criteris que es van prendre en consideració a l'hora d'aprovar l'horari de l'escola.
En aquest sentit, en situacions com aquesta cal tenir en compte la Llei 12/2009, de 10 de juliol, d'educació, que recull entre els seus principis organitzatius el compromís de les famílies en el procés educatiu i l'estímul i el suport per fer-ho possible, i la normativa de procediment administratiu, que estableix que el dret a una bona administració inclou el dret a obtenir una resolució expressa.