La promotora de la queixa manifesta la seva disconformitat amb el fet que Endesa li canviés el tipus de contracte de subministrament d'electricitat del seu domicili sense que donés el seu consentiment de forma expressa.
Segons exposa, aquest canvi li suposa un greu perjudici pel fet que ja no li és aplicable la discriminació horària amb la qual gaudia d'un preu més avantatjós.
Indica que el mes de gener de 2012 va rebre una trucada d'un comercial que li va oferir un nou contracte que li permetia continuar gaudint dels avantatges dels quals gaudia més un 10% de descompte en la tarifa de consum base. Tot i que s'hi va mostrar interessada, va condicionar expressament la seva acceptació a rebre el nou contracte per escrit.
El febrer de 2012 va rebre la proposta de contracte i, com que va detectar que no es feia cap discriminació horària, es va posar en contacte amb Endesa per dir que no acceptava el canvi. La persona que la va atendre li va dir que el canvi ja s'havia fet i que, per tant, ja no es podia fer res per anular el procediment. Malgrat totes les reclamacions que ha presentat, no ha aconseguit tornar al contracte anterior.
La promotora també es queixa de l'emissió d'una factura que considera errònia.
En l'escrit tramès per la companyia elèctrica, s'informa que s'ha corregit la factura objecte de la queixa de la promotora. Tot i així, no s'informa sobre el canvi de contracte que segons la persona interessada es va portar a terme per part d'un comercial sense que donés el seu consentiment de forma expressa.
No correspon al Síndic determinar si la persona interessada va atorgar el seu consentiment al canvi de contracte, però això no obstant aquesta institució suggereix que en les accions comercials es vetlli, d'una banda, perquè la persona consumidora a qui s'ofereix un canvi de contracte tingui coneixement real de les noves condicions a través del seu enviament per escrit; i de l'altra, perquè no es porti a terme cap canvi en les condicions del contracte si no es disposa del consentiment exprés del client.