La promotora de la queixa manifesta que el seu fill té reconeguda una prestació de 416,98 euros mensuals, amb efectes des del 16 d'abril de 2010,. Al juny de 2012, se li va notificar la resolució d'ajornament de les quanties reconegudes en concepte d'efectes retroactius de la prestació econòmica per cures en l'entorn familiar, d'un total de 2.980,15 euros, i se la informava que el pagament es faria en un termini màxim de cinc anys, des del febrer de 2013 al gener de 2016, amb l'abonament anual de 745,03 euros . Des de llavors, però, no ha percebut cap pagament.
El Síndic recorda que en aquest cas el retard en el pagament de la prestació per cures en l'entorn familiar afecta un infant, i cal tenir en compte que aquest retard afecta directament les seves condicions de criança, atès que la prestació esdevé una eina imprescindible per assegurar la cura i l'atenció especials que necessita i unes condicions de vida dignes.
En aquest sentit, cal fer referència a l'article 23 de la Convenció de les Nacions Unides sobre els drets de l'infant, que diu que "l'infant disminuït físicament o mentalment ha de gaudir d'una vida plena i respectable en condicions que li assegurin dignitat". Per tant, cal que l'Estat faciliti ajut als pares mitjançant assessorament, ajuts econòmics i ajuda pràctica.
També l'article 7 de la Convenció de les Nacions Unides sobre els drets de les persones amb discapacitat fa una referència especial als drets dels infants, i estableix que cal posar les mesures perquè puguin gaudir plenament dels seus drets humans i perquè l'interès dels infants sigui prioritari en totes les accions que els concerneixen.
Per tant, el Síndic suggereix al Departament de Benestar Social i Família que adopti les mesures necessàries per fer efectiu el pagament de la prestació aprovada en el marc de la Llei de la dependència al fill de la promotora i dels endarreriments que hi pugui haver.