El promotor de la queixa manifesta la seva disconformitat amb la manca de notificació prèvia a l'embargament d'una multa de trànsit de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú.
Exposa que segons l'Oficina de Gestió Tributària (en endavant OGT) de la Diputació de Barcelona el motiu de l'embargament ha estat que l'adreça de les notificacions era incorrecta.
Segons es desprèn de l'informe de l'OGT, es va intentar notificar les sancions a l'adreça de la persona interessada que constava a la base de dades de conductors de la Direcció General de Trànsit, amb resultat infructuós per adreça inexistent, i després d'un intent de notificació es van publicar per edicte en el BOP.
En relació amb això, el Síndic recorda que correspon a l'Administració esgotar totes les possibilitats que estiguin al seu abast per tal de notificar personalment a la persona interessada els diferents actes administratius. En concret, cal intentar fer la notificació a totes les adreces a les quals l'Administració tingui accés.
En l'informe tramès, es posa de manifest que es va fer un intent de notificació a una adreça inexistent, motiu pel qual es va dur a terme la notificació edictal, sense efectuar cap més actuació. I tot i que el resultat del primer intent de notificació va ser ?adreça desconeguda? es va intentar també la notificació dels actes successius només a aquella adreça.
Així, un cop constatada aquesta circumstància i segons la jurisprudència del Tribunal Constitucional, el Síndic suggereix a l'OGT que revisi els expedients sancionadors de referència i que retrotregui les actuacions al moment de la notificació de la denúncia, que s'hauria d'intentar en una altra adreça de la persona interessada a la qual l'Administració pugui accedir pels mitjans disponibles, sens perjudici de declarar la prescripció de la infracció o la caducitat de l'expedient sancionador, si escaigués.