El promotor de la queixa manifesta la seva disconformitat amb la manca de notificació de la resolució d'un procediment sancionador de trànsit.
Explica que el 6 d'abril de 2012 va desembarcar el seu vehicle d'un vaixell provinent de Mallorca i un agent el va aturar perquè circulava sense el llum d'encreuament dret i li va lliurar la butlleta de denúncia per infracció de l'article 16 del Reglament general de vehicles.
El 24 d'abril de 2012 va presentar un escrit d'al·legacions en què manifestava que el llum es va fondre al moment de pujar al vaixell i que havia de portar-lo al taller per canviar-lo. Aquell dia era festiu i a més eren les 22 hores, motiu pel qual no podia portar-lo al taller fins al primer dia laborable. Per això, sol·licitava que s'anul·lés l'expedient. Tot i això, no va rebre cap resposta.
Posteriorment, la seva mare, titular del vehicle, va rebre l'acord d'incoació d'inici d'expedient sancionador, ja que s'indicava que la responsabilitat de la infracció recau en el titular del vehicle. Aquesta persona va presentar un escrit d'al·legacions el 4 de juliol de 2012, en el qual indicava com a domicili a efectes de notificació el del seu fill, a Barcelona. Manifesta que no va rebre la resolució sancionadora, sinó directament la provisió de constrenyiment de l'Agència Estatal de l'Administració Tributària (en endavant AEAT).
Exposa que va demanar còpia de l'expedient sancionador i va observar que la resolució sancionadora es va intentar notificar a l'adreça de Barcelona, amb resultat de ?desconegut?. Es va fer un nou intent de notificació l'1 d'octubre de 2012 a l'adreça de la mare amb el resultat d'?adreça inexacta?.
El mes de maig de 2013, la persona interessada va rebre la provisió de constrenyiment de la l'AEAT amb relació a aquest expedient sancionador i va pagar la sanció amb el recàrrec corresponent. Tot i això, considera que s'hauria d'haver tornat a intentar la notificació a l'adreça correcta.
El Síndic constata que, pel que fa a la resolució sancionadora dictada en data 7 de setembre de 2012, el Servei Català de Trànsit la va intentar notificar, en data 18 de setembre de 2012, al domicili de Barcelona, amb resultat de ?desconegut?. Davant de la impossibilitat de notificar la resolució sancionadora, el Departament d'Interior va intentar practicar la notificació en el domicili de Lleida en data 1 d'octubre de 2012. No obstant això, en aquesta ocasió, l'adreça de la notificació era incompleta, motiu pel qual el resultat de la notificació va ser ?adreça inexacta?.
Per tant, cap de les dues incidències notificadores tenen a veure amb una actuació incorrecta o tendent a evitar l'actuació notificadora de l'Administració per part de la persona denunciada, sinó que es tracta d'un error de Correus, en el primer cas, i d'un error del Servei Català de Trànsit a l'hora de consignar l'adreça completa, en el segon. A més, en cap dels dos casos es va deixar avís a la bústia, per la qual cosa la persona interessada no va poder conèixer l'existència de l'acte administratiu.
Així doncs, ateses les incidències notificadores no imputables a la persona interessada, el Síndic suggereix al Departament d'Interior que retrotregui les actuacions efectuades en el marc d'aquest expedient sancionador al tràmit de notificació de la resolució sancionadora, sens perjudici de la possible prescripció de la infracció.