La persona interessada exposa que disposava de la preceptiva targeta d'estacionament per a persones discapacitades i que no es tractava d'una fotocòpia, tal com va fer constar l'agent denunciant en el butlletí de denúncia. En concret, era la targeta de la seva germana, la qual havia acompanyat a l'hospital.
En l'informe de la Regidoria de Serveis Urbans i Via Pública de l'Ajuntament de Terrassa s'exposa que l'agent denunciant va observar que la targeta de discapacitat era una fotocòpia en color i, a més a més, s'indica que no es va acreditar que la titular de la targeta rebés assistència sanitària aquell dia.
En canvi, la persona interessada exposa que el mateix dia dels fets es va adreçar a les oficines de l'Ajuntament per mostrar la targeta d'estacionament per a discapacitats a fi que es pogués verificar que era l'original i no la còpia i va formular les al·legacions pertinents.
El Síndic indica que pel que fa a l'ús de fotocòpies de la targetes, cal tenir present que la Llei de trànsit, de circulació de vehicles de motor i seguretat viària aprovada pel Reial decret legislatiu 339/1990, de 2 de març; l'Ordenança municipal de Terrassa reguladora de la circulació de persones i vehicles en les vies urbanes, i l'Ordenança municipal reguladora de la parada, estacionament i la retirada de vehicles i de béns mobles de la via pública no estableixen que quedi prohibit quan no s'exhibeixi l'original de la targeta. Tampoc el Decret 97/2002, de 5 de març, sobre la targeta d'aparcament per a persones amb disminució, esmenta l'ús de fotocòpies.
No ha estat fins més endavant, el 20 de maig de 2010, que l'Ajuntament ha aprovat inicialment el Reglament municipal regulador de l'estacionament per a persones amb discapacitat, que en l'article 1 estableix que és requisit indispensable la utilització de l'original de la targeta d'aparcament de vehicles per a persones amb discapacitat.
Per tot això, el Síndic conclou que en el moment dels fets el vehicle duia visible la targeta d'estacionament, estava en vigor i, independentment de si es tractava d'una fotocòpia o de l'original, no es pot presumir l'existència de més d'un document ni que el conductor n'estigués fent un ús no permès, és a dir, que la titular de la targeta no es trobés allà en aquell moment.
En conseqüència, el Síndic demana a l'Ajuntament que doni les ordres oportunes per tal que s'anul·li la resolució sancionadora i que s'ordeni la devolució a la persona interessada dels ingressos indegudament percebuts.
L'Ajuntament de Terrassa accepta el suggeriment del Síndic i rectifica la seva actuació.