La promotora de la queixa exposa que el seu fill, alumne d'una escola de Sabadell, fa aproximadament un any i mig que pateix una situació d'assetjament físic i verbal per part de dos companys de classe. Segons diu, va posar al corrent d'aquesta situació l'escola i la Inspecció d'educació, i tot i que li van indicar que es prendrien mesures, sembla que l'assetjament va continuar. Posteriorment, la promotora va sol·licitar a la Inspecció un canvi de centre educatiu, però li van indicar que es procuraria buscar una solució. Ara, un any després, li han recomanat fer un canvi de centre.
L'informe elaborat per la Inspecció d'educació conclou que l'escola va intentar mitjançar en aquest conflicte entre alumnes, tot i que les intervencions que va dur a terme no van ser suficients per reconduir la situació. La família va mostrar una actitud reactiva davant les alternatives que s'havien anat proposant des de l'escola, i finalment es va autoritzar el canvi de centre educatiu.
Tot i que amb el canvi de centre s'ha resolt la situació, el Síndic recorda la importància que des dels centres escolars s'actuï de manera decidida envers qualsevol signe de sospita de relacions desequilibrades entre alumnes i escola i/o entre famílies i escola que puguin afectar l'alumnat, mitjançant la implicació inicial de les famílies dels alumnes afectats i el desplegament d'actuacions promptes orientades a resoldre els diferents tipus de situacions, tot consensuant actuacions en col·laboració amb els alumnes i les famílies implicats i desplegant les actuacions de supervisió que siguin necessàries.