El promotor de la queixa, administrador d'una societat limitada, manifesta la seva disconformitat amb el requeriment que ha rebut per no identificar en el termini establert el conductor responsable d'una infracció comesa el dia 19 de novembre de 2008.
Atès que únicament constava a l'expedient el requeriment de dades realitzat en data 13 de gener de 2012 a les 12 hores en un domicili de Barcelona amb el resultat de ?desconegut? i la publicació posterior en el TESTRA del requeriment de dades del conductor, el Síndic considera que no és correcta la notificació i que s'hauria d'haver fet un segon intent de notificació i deixar la publicació al TESTRA com a última opció, un cop l'Administració hagués dut a terme totes les diligències en la recerca de les notificacions personals sense èxit.
En aquest punt, el Síndic recorda que l'Administració ha de tenir present que l'article 59 de la Llei de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú estableix que les notificacions s'han de practicar per qualsevol mitjà que permeti tenir constància que la persona interessada les ha rebudes.
La jurisprudència del Tribunal Constitucional considera que quan l'Administració té possibilitats de conèixer altres domicilis del suposat infractor, cal notificar-li la proposta de sanció i la sanció a aquests domicilis, i no limitar-se a publicar-ho en els diaris oficials.
D'altra banda, d'acord amb l'informe elaborat pel Servei Català de Trànsit en resposta a les recomanacions elaborades pel Síndic sobre les notificacions en el procediment sancionador en matèria de trànsit, des del març de 2010 per als casos de fracàs en el lliurament de notificacions en el domicili establert legalment es practica una segona notificació a l'adreça que consta en el Padró municipal.
Tot i això, no sembla que aquest procediment s'hagi aplicat en aquest cas, ja que després d'una primera notificació a l'adreça que constava a la Direcció General de Trànsit amb el resultat d'adreça desconeguda s'ha fet directament la publicació per edictes.
Per tant, el Síndic suggereix al Departament d'Interior que revisi la pràctica de la notificació practicada en aquest cas, atès que no consta que s'hagi intentat la notificació a l'adreça que consta al Padró ni que s'hagi fet qualsevol altre intent de buscar un domicili alternatiu a fi de practicar la notificació personal a la persona interessada abans de fer la notificació al TESTRA, i que deixi aquest opció únicament per al cas residual en què això no fos possible.
Posteriorment, el Departament d'Interior ha indicat que no accepta el suggeriment formulat pel Síndic de buscar un domicili alternatiu abans de procedir a la publicació en el TESTRA. Per tant, el Síndic dóna per finalitzades les seves actuacions en aquest assumpte.