El Síndic recorda que l'article 21 de la Llei 16/2002, de 28 de juny, de protecció contra la contaminació acústica, estableix que correspon als ajuntaments elaborar i aprovar ordenances reguladores de la contaminació per sorolls i vibracions; ordenances que han de regular especialment les activitats pròpies de les relacions de veïnatge, com és el cas de l'Ajuntament de Barcelona. A més, la Llei 16/2002 tipifica com a infracció greu l'incompliment de les condicions imposades a l'autorització administrativa, la sanció de la qual pot portar aparellada, al marge de la imposició d'una multa, la suspensió temporal de l'activitat. Per això, el Síndic suggereix a l'Ajuntament que analitzi la rellevància de la situació per tal d'adoptar la decisió pertinent.
D'altra banda, la promotora d'aquesta queixa també ha exposat diverses mancances a l'hora de rebre i obtenir informació sobre les actuacions que des de l'Ajuntament (Districte de Gràcia, Guàrdia Urbana, etc) s'han fet en relació amb aquest assumpte.
Per això, el Síndic recorda que l'Ajuntament ha de facilitar la informació al ciutadà en resposta a les seves demandes d'intervenció, ja sigui per correu electrònic o per escrit. El dret a una bona administració recollit a l'article 22 de la Llei 26/2010, de 3 d'agost, de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques de Catalunya, inclou, entre altres, el dret a obtenir una resolució expressa i a conèixer l'estat de tramitació dels procediments en què s'és persona interessada.