La persona interessada manifesta la seva disconformitat amb la resposta rebuda de l'Ajuntament de Terrassa en relació amb la sol·licitud de fer una medició del nivell de contaminació acústica d'un carrer de Terrassa. La resposta de l'Administració s'articula a partir d'un informe dels serveis tècnics municipals fet dos anys abans de la sol·licitud presentada per la persona interessada.
El Síndic indica a l'Ajuntament de Terrassa que totes les persones tenen el dret a exigir als poders públics que adoptin les mesures necessàries per garantir l'adequada protecció del medi ambient, és a dir, per gaudir del dret a viure en un medi ambient sa. Correlativament, recau sobre tots l'obligació de preservar i de respectar aquest mateix medi ambient. Així, perquè els ciutadans -ja sigui de forma individual o associada- puguin participar en aquesta tasca de protecció de manera real i efectiva, cal que tinguin accés a la informació mediambiental i que, en la mesura que sigui possible, aquesta estigui actualitzada.
En aquest sentit, el Síndic recorda que així ho determina la Llei 27/2006, de 18 de juliol, per la qual es regulen els drets d'accés a la informació, de participació pública i d'accés a la justícia en matèria de medi ambient: ?Les autoritats públiques han de vetllar perquè, en la mesura de les seves possibilitats, la informació recollida per aquestes o la recollida en nom seu estigui actualitzada i sigui precisa i susceptible de comparació.?
Per aquest motiu, el Síndic suggereix a l'Ajuntament de Terrassa que valori l'oportunitat de dur a terme un nou mesurament del nivell de contaminació acústica al carrer assenyalat, de manera que permeti als serveis tècnics municipals tant donar una resposta més fonamentada a les consideracions que exposa la persona interessada com gaudir de noves dades sobre els nivells de soroll que poden ser d'utilitat en la revisió o actualització dels plans municipals en relació amb aquest vector de contaminació.