En l'informe que l'Institut Català d'Avaluacions Mèdiques (en endavant ICAM) ha presentat al Síndic, es recullen les al·legacions del doctor sobre els fets objecte de la queixa. Així, pel que fa als comentaris que aquest facultatiu va efectuar sobre la patologia que afecta la persona interessada, s'evidencien discrepàncies entre el que manifesta la promotora de la queixa i les al·legacions del facultatiu, per la qual cosa al Síndic li resulta impossible valorar-ho.
No obstant això, el Síndic recorda amb caràcter general el dret de les persones que són ateses per l'Administració sanitària que se les tracti de manera respectuosa i educada, amb independència de les seves expectatives.
Pel que fa a les interrupcions durant la visita, l'ICAM informa que el doctor compagina les funcions pròpies del cap del Servei d'Avaluacions Mèdiques amb les de metge avaluador, i que per aquest motiu és possible que durant la visita d'avaluació es donin circumstàncies que hagi de resoldre en aquell moment perquè no admeten demora.
El Síndic assenyala que en cap cas el càrrec de cap del Servei d'Avaluacions pot ser utilitzat per justificar les interferències que es produeixen durant una visita. La intimitat a què té dret el pacient i el respecte que mereix fa que no siguin admissibles les interrupcions telefòniques i l'entrada d'altres professionals, cosa que segons la persona interessada va succeir.
Per això, de conformitat amb la normativa sanitària relativa als drets dels pacients i amb la Carta de drets i responsabilitats de les persones usuàries en la seva relació amb l'ICAM, el Síndic suggereix al Departament de Salut que s'introdueixin les mesures correctores que consideri més adients perquè el cap del Servei d'Avaluacions Mèdiques s'asseguri que quan hagi d'exercir funcions de metge avaluador no es produeixin interrupcions que afectin la intimitat dels pacients a qui està atenent.