La promotora de la queixa manifesta la seva disconformitat amb la manca d'adaptació curricular per als alumnes amb dislèxia en un institut de Tarragona.
Exposa que el seu fill, alumne de segon d'ESO, pateix dislèxia i que l'equip d'assessorament psicopedagògic (en endavant EAP) va fer un informe amb pautes per als professors, però que no sempre se segueixen, ja que alguns professors mostren més comprensió cap al trastorn i interès per adaptar-li la matèria i d'altres no fan cap adaptació.
No està conforme amb el fet que l'institut faci adaptacions per als alumnes amb trastorn per dèficit d'atenció amb o sense hiperactivitat (TDAH) i per als alumnes amb problemes de conducta, però que no en faci per als dislèctics.
En vista de la informació tramesa pel Departament d'Ensenyament, el Síndic entén que el fill de la promotora ha anat superant els cursos d'educació secundària gràcies a l'atenció en classes majoritàriament desdoblades, al suport diari que té a casa i al seu esforç personal.
Tot i això, es constata que no ha disposat d'adaptació curricular, com a mínim fins al curs passat, i que no ha estat valorat per l'EAP des d'abans d'iniciar secundària.
Per tant, tenint en compte el que estableixen l'article 71 de la Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d'educació; l'article 57 de la Llei 12/2009, de 10 de juliol, d'educació de Catalunya, i l'article 17 del Decret 142/2008, de 15 de juliol, pel qual s'estableix l'ordenació dels ensenyaments del batxillerat, el Síndic suggereix al Departament d'Ensenyament que, d'una banda, estudiï la necessitat d'una nova valoració d'aquest alumne per part de l'EAP atès el temps que ha transcorregut des que es va fer el dictamen; i, de l'altra, valori la necessitat de fer una adaptació curricular per al curs 2013-2014 per a aquest alumne.