El promotor de la queixa manifesta la seva disconformitat amb el fet que des del CAP Pallejà, d'aquest municipi, se li denegui l'accés a l'historial mèdic de la seva filla de vuit anys.
Exposa que està separat de la mare de la menor, però que en tenen la potestat compartida. Afegeix que hi ha un procediment penal iniciat arran d'una denúncia de la mare, i que té coneixement que la seva filla ha estat derivada pel pediatre a diferents especialistes.
En l'informe del Departament de Salut s'assenyala que el 17 d'octubre de 2012 es va mantenir una entrevista amb el promotor i es va revisar el contingut de la història clínica de la menor amb ell, i que el 18 d'octubre se li'n va enviar un resum actualitzat.
Sens perjudici d'això, i ateses les dificultats amb què es va trobar el promotor per accedir inicialment a la informació que demanava, el Síndic recorda al Departament que la Llei 41/2002, de 14 de novembre, reguladora de l'autonomia del pacient i de drets i obligacions en matèria d'informació i documentació clínica, reconeix al pacient el dret d'accedir a la documentació de la història clínica i a obtenir còpia de les dades que hi figuren (art. 18.1).
El dret d'accés del pacient es pot exercir també per mitjà de representació degudament acreditada. En el cas dels infants, aquesta representació s'exerceix per mitjà dels seus progenitors i, en aquest sentit, el llibre segon del Codi civil de Catalunya, relatiu a la persona i la família, estableix que l'exercici de la potestat sobre els fills en comporta la representació legal. Segons aquesta regulació, el promotor, com a progenitor de la menor, tenia dret a accedir a la història clínica de la seva filla.
Atès que el Síndic entén que la queixa que plantejava el promotor en relació amb el CAP Pallejà va quedar resolta, dóna per finalitzada la seva intervenció en aquest assumpte.