El promotor de la queixa manifesta la seva disconformitat amb la manca de pagament de la prestació de renda mínima d'inserció.
Exposa que no ha rebut cap resolució ni comunicació respecte de la suspensió de la prestació, i que compleix els requisits establerts, que segueix el pla individual d'inserció i que en tot moment ha mantingut els professionals encarregats del seu cas al corrent de la seva situació.
En l'informe de la Direcció General d'Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom s'indica, en primer lloc, que en data 20 de setembre de 2011 es va dictar una resolució per la qual se suspenia la prestació de la persona interessada per trasllat temporal de residència fora de Catalunya; i, en segon lloc, que el recurs interposat per la persona interessada contra aquesta resolució està en tràmit.
En primer lloc, pel que fa al motiu de la suspensió, un trasllat temporal de residència fora de Catalunya, el promotor indica que no s'ha produït cap trasllat de residència i que ha estat vivint a Catalunya durant tot aquest temps. De fet, ha estat en tractament per una malaltia coronària i ha assistit a diverses visites mèdiques a l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau de Barcelona, on va ser intervingut el dia 26 d'octubre de 2011, i va ser donat d'altra el 7 de novembre de 2011.
Cal suposar, per tant, que en realitat la suspensió ha tingut en compte que durant l'any 2011 el promotor va fer diversos viatges fora de Catalunya, tal com ell mateix expressa també en el recurs. Ara bé, aquests viatges van ser fets tots abans del 31 de juliol, quan encara no estaven en vigor les noves condicions establertes per al manteniment de la renda mínima d'inserció, que comporten l'obligació de les persones beneficiàries de romandre de manera permanent a Catalunya.
En aquest supòsit, doncs, no es podria considerar aplicable aquesta obligació i, per tant, els viatges als quals fa referència el promotor no es podrien considerar causa suficient per suspendre la prestació.
En segon lloc, pel que fa a la demora en la resolució del recurs d'alçada interposat pel promotor, d'acord amb la normativa reguladora del procediment administratiu comú, el termini màxim per resoldre els recursos d'alçada és de tres mesos i, per tant, en aquest cas s'ha superat de molt aquest termini. Cal, per tant, corregir aquesta situació, a fi d'evitar que s'allargui la situació en què es troba la persona interessada.
De conformitat amb això, el Síndic suggereix al Departament d'Empresa i Ocupació que prengui les mesures oportunes per: en primer lloc, reprendre de manera immediata el pagament de la prestació concedida a la persona interessada; en segon lloc, resoldre amb celeritat el recurs d'alçada que va interposar contra la resolució de 20 de setembre de 2011, estimar-lo i anul·lar la suspensió i reconèixer a la persona interessada el dret a la percepció de la prestació sense interrupció, i, finalment, fer com més aviat millor l'abonament de les quanties corresponents a aquestes mensualitats.