La promotora de la queixa manifesta la seva disconformitat amb la reordenació viària efectuada el mes de setembre de 2011 als carrers del voltant del seu habitatge, a Barcelona.
Exposa que ha presentat diverses instàncies a l'Ajuntament amb relació a aquest assumpte i que, atès que no va rebre una resposta convincent, va presentar un document amb propostes concretes.
D'acord amb la informació aportada pel Districte de Sarrià-Sant Gervasi, no està previst fer modificacions en l'àmbit viari del passeig de Sant Gervasi, el carrer Crywinchel i l'avinguda de la República Argentina, atès que els indicadors demostren que hi ha hagut una millora en la mobilitat d'aquest entorn.
En relació amb les reclamacions efectuades per la promotora de la queixa, el Districte exposa que només consta que hagi presentat un escrit de data 7 de desembre en què es demanava el canvi de sentit de circulació del carrer Lucà i el canvi en doble sentit del carrer Craywinckel.
En aplicació de l'article 25 de la Llei 7/1985, de 7 d'abril, reguladora de les bases de règim local, i de l'article 66 del Decret legislatiu 2/2003, de 28 d'abril, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei municipal i de règim local de Catalunya, el municipi té competències exclusives en ordenació de tràfic de vehicles i persones en les vies urbanes.
Aquestes potestats pertanyen a l'esfera discrecional de l'Administració, de manera que és la corporació local qui ha d'escollir, d'entre totes les opcions igualment vàlides en dret, quina s'ajusta més a l'interès general. Per aquest motiu, el Síndic no pot valorar els criteris adoptats per l'Administració.
L'exercici de la potestat discrecional, però, està subordinat al fet que la decisió estigui suficientment motivada a fi de no incórrer en arbitrarietat. És un element fonamental en la presa de decisions discrecionals, doncs, la motivació de les decisions.
Per aquest motiu, el Síndic suggereix a l'Ajuntament de Barcelona que doni resposta expressa i degudament motivada a l'escrit presentat per la persona interessada.