La promotora de la queixa, veïna de Sitges, denuncia la inactivitat de l'Ajuntament d'aquest municipi en relació amb les denúncies que ha presentat a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà de Sitges amb motiu de l'activitat que desenvolupa un establiment d'oci nocturn.
Exposa que la resposta del consistori és que la seva queixa s'ha adjuntat a altres sol·licituds sobre aquest mateix assumpte que van tenir entrada a l'Ajuntament en data 14 de juliol de 2010. I, segons indica, des d'aquella data s'està pendent de l'informe tècnic que ha de rebre el Departament de Disciplina d'Activitats.
D'aquesta informació es desprèn que fa més d'un any que s'està esperant que els serveis tècnics municipals emetin aquest informe.
L'informe de l'enginyer municipal assenyala que no va detectar cap irregularitat durant la visita de comprovació efectuada al local en data 18 de novembre de 2011. D'altra banda, segons la documentació tramesa per l'Ajuntament, el permís municipal que es va atorgar a l'activitat és de bar amb ambientació musical.
El Síndic recorda a l'Ajuntament que l'article 33 del Decret 112/2010, de 31 d'agost, pel qual s'aprova el reglament d'espectacles públics o activitats recreatives, estableix que les persones que sol·licitin les llicències i autoritzacions o les comunicacions prèvies han de presentar un estudi d'impacte acústic de l'establiment, espectacle públic o activitat recreativa projectat. Aquesta previsió connecta amb la de l'article 18 de la Llei 16/2002, de 28 de juny, de protecció contra la contaminació acústica, que subjecta totes les activitats a la presentació d'un estudi d'impacte acústic, amb el contingut fixat a l'annex 10 del Decret 176/2009.
Finalment, l'article 34 estableix que els establiments oberts al públic destinats a espectacles o activitats musicals han de tenir instal·lat un limitador de so amb registrador per assegurar que no sobrepassen els valors límit establerts a la normativa.
Per garantir que l'activitat disposa d'un correcte aïllament acústic i que les mesures correctores que s'hagin adoptat són les adequades, el Síndic suggereix a l'Ajuntament de Sitges que requereixi al titular de l'activitat la presentació d'un estudi d'impacte acústic.
Així mateix, també li suggereix que tan aviat com sigui possible efectuï una sonometria als habitatges més afectats per l'activitat, dins de l'horari de màxima afluència de públic, ja que segons informa la promotora de la queixa l'enginyer tècnic municipal no l'ha efectuat, tot i els diversos requeriments dels veïns.