La promotora de la queixa manifesta la seva disconformitat amb les condicions d'escolarització de la seva filla, alumna amb necessitats educatives especials.
Exposa que van sol·licitar plaça en una escola, assessorats per l'equip d'assessorament psicopedagògic (en endavant EAP) de Ciutat Vella, que va determinar la necessitat de suport d'un vetllador, especialment per a les activitats d'esbarjo, patis, menjador i sortides. Finalment, se li va assignar plaça en un altre centre educatiu, però l'alumna encara no té assignat cap vetllador.
El 18 de setembre de 2014 la promotora va presentar una instància al Consorci d'Educació de Barcelona en què manifestava la seva disconformitat amb el fet que tan sols se li hagi concedit 15 hores de suport de vetllador i, a més a més, aquest suport sigui compartit amb altres dos menors.
L'informe del Consorci d'Educació indica que s'han dut a terme diverses gestions que han permès incrementar l'assignació d'hores de suport de vetllador a l'escola, de tretze a disset hores, per atendre els tres alumnes per als quals l'escola ha demanat suport. La distribució d'aquestes hores la fa el centre, conjuntament amb l'EAP. També s'indica que l'EAP, la Inspecció educativa i el mateix centre estan treballant per tal que la filla de la promotora estigui en un entorn agradable i socialitzat, tal com necessita una alumna de P3.
Amb tot, actualment aquesta alumna encara no està plenament escolaritzada com la resta de companys, ja que surt cada dia de l'escola a les 15 hores.
Per tant, el Síndic demana al Departament d'Ensenyament que proporcioni a aquest centre educatiu els recursos necessaris per garantir la plena escolarització i en igualtat d'oportunitats de la filla de la promotora.