La promotora de la queixa manifesta la seva disconformitat amb la resposta rebuda de l'Ajuntament de Gavà a la seva queixa relativa a unes obres que es duen a terme al seu carrer.
Exposa que arran d'aquestes obres les cantonades de les voreres tenen un desnivell massa pronunciat que dificulta la mobilitat a les persones amb mobilitat reduïda.
L'Ajuntament de Gavà ha tramès un informe del tècnic municipal sobre el pendent de les voreres a què fa referència la persona interessada i que conclou que es compleix la normativa vigent d'aplicació prevista a l'Ordre VIV/560/2010.
Tot i això, en les fotografies aportades per la promotora de la queixa es pot apreciar que la banda de pas de l'itinerari dels vianants ha quedat reduïda a dues peces de rajola (aproximadament 50 cm) com a conseqüència de la confluència amb el pendent. Sembla, doncs, que en l'execució de les obres per accedir del pas de vianants a la vorera, s'ha envaït l'itinerari de vianants que transcorre per la vorera.
Les disposicions sobre barreres arquitectòniques urbanístiques establertes al Decret 135/1995, de 24 de març, de desplegament de la Llei 20/1991, de 25 de novembre, de promoció de l'accessibilitat i de supressió de barreres arquitectòniques, i d'aprovació del Codi d'accessibilitat, determinen l'obligatorietat de les obres ordinàries de garantir l'accessibilitat i la utilització amb caràcter general dels espais d'ús.
D'acord amb la informació de què es disposa, l'itinerari de pas i de gir en aquest carrer no compleix les condicions mínimes d'accessibilitat establertes per la normativa. Tampoc no sembla que aquestes mesures es compleixin en el gual de vianants (amplada lliure mínima d'1,20 m, pendent longitudinal màxim del 12% i pendent transversal màxim del 2%, segons l'annex 1, norma 1.2.2 del Decret 135/1995).
Per tot això, el Síndic suggereix a l'Ajuntament que dugui a terme les actuacions que consideri oportunes per garantir l'accessibilitat i la seguretat dels vianants, sobretot d'aquells que tenen mobilitat reduïda.