La promotora de la queixa manifesta la seva disconformitat amb el que considera una manca d'atenció al seu fill, alumne amb necessitats educatives especials.
Exposa que el seu fill pateix la síndrome de DiGeorge, té una disminució del 44% i, conseqüentment, necessita suport especialitzat per millorar la seva integració a l'escola. Diu que des de l'any 2010, sol·licita cada any un logopeda del Centre de Recursos Educatius per a Deficients Auditius (en endavant CREDAC) per mitjà de l'Equip d'Assessorament i Orientació Psicopedagògica (en endavant EAP) de Gràcia, però la seva petició ha estat sempre denegada.
El menor rep tractament al servei de logopèdia dels centres de desenvolupament infantil i atenció precoç (en endavant CDIAP), però els tractaments finalitzen quan l'infant compleix sis anys, motiu pel qual actualment el menor continua el tractament un dia a la setmana però la família ha d'abonar una quota de 140 euros mensuals, i la promotora addueix que no pot fer front a aquesta despesa.
Segons exposa, aquest darrer any, després de presentar un informe de la foniatra i de la logopeda del CDIAP d'Horta, la van informar que el seu fill disposaria del servei, però finalment, un cop començat el curs, se li ha tornat a denegar.
En l'informe del Consorci d'Educació de Barcelona s'indica que malgrat que les necessitats d'atenció de logopèdia de l'infant estaven identificades i que es va atendre l'alumne tant aviat com el CREDAC va tenir hores lliures, l'infant no va disposar de l'atenció de logopèdia que necessitava fins al mes de març.
El curs passat les vacances de setmana santa van començar el 23 de març, per la qual cosa aquest alumne només va poder disposar d'atenció de logopèdia el tercer trimestre del curs. Aquest període d'espera per rebre atenció de logopèdia, del setembre de 2012 al març de 2013, no és acceptable.
Per tant, tenint en compte que el Síndic ja ha tingut coneixement en altres ocasions de la manca d'atenció de logopèdia a alumnes amb dictamen que ho recomanava, aquesta institució considera que l'objectiu que l'alumne assoleixi el màxim desenvolupament de les seves capacitats requereix que les assignacions individuals d'atenció de logopèdia es facin segons les necessitats de cada alumne que necessita aquest suport, a fi que prevalgui l'interés superior de l'infant.
D'acord amb això, el Síndic suggereix al Consorci d'Educació de Barcelona, d'una banda, que revisi les sol·licituds de l'EAP d'atenció de logopèdia per part del CREDAC que no són ateses per manca de professionals suficients d'aquests equips, i consideri la possibilitat d?ampliar els equips segons les necessitats dels alumnes que necessiten aquesta atenció; i de l'altra, que es mantingui l'atenció de logopèdia al fill de la promotora mentre la necessiti.