La promotora de la queixa manifesta la seva disconformitat amb el procediment de constrenyiment de la liquidació del cànon de l'aigua a nom del seu pare, corresponent a un habitatge de Creixell.
Informa que el seu pare va morir en data 28 de juny de 2011 i que, posteriorment, va rebre una notificació de l'Agència Estatal de l'Administració Tributària d'una provisió de constrenyiment per un deute que el seu pare havia contret amb l'Agència Catalana de l'Aigua (en endavant ACA).
Consta que la promotora de la queixa va interposar recurs de reposició contra la provisió de constrenyiment i que aquest recurs es va resoldre en sentit desestimatori, en data 16 de novembre de 2012, per l'Agència Tributària de Catalunya.
A l'expedient, consta que la liquidació es va intentar notificar al subjecte passiu, mitjançant correu certificat amb avís de recepció consignat al seu nom i a una adreça de Creixell. Els intents de notificació es van fer els dies 11 i 15 de març de 2010, i es van retornar a l'oficina remitent amb les anotacions d'?absent? i ?no retirat en llista?. Seguidament, un cop intentada infructuosament la notificació al domicili designat, es va procedir a la notificació de la liquidació mitjançant la publicació d'edictes de citació per compareixença al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.
De la informació facilitada per la promotora, es desprèn que el domicili de Creixell no era el domicili fiscal de la persona interessada quan es va intentar notificar-li la liquidació, i que el domicili fiscal del seu pare sempre havia estat a Cornellà de Llobregat.
El Síndic recorda que, d'acord amb l'article 110.2 de la Llei general tributària, en els procediments iniciats d'ofici la notificació pot practicar-se en el domicili fiscal de l'obligat tributari, en el centre de treball, en el lloc on es desenvolupi l'activitat econòmica o en qualsevol altre adequat a aquesta finalitat. El domicili fiscal de les persones físiques és el lloc on tenen la seva residència habitual (art. 48.2 a) de la Llei general tributària).
Així doncs, d'acord amb la normativa esmentada, si la notificació de la liquidació va practicar-se en un domicili diferent al domicili fiscal de l'obligat tributari, s'ha de considerar defectuosa la notificació d'aquella liquidació. Per això, el Síndic entén que és procedent l'anul·lació del procediment de constrenyiment.
D'acord amb tot això, el Síndic suggereix al Departament d'Economia i Coneixement que revisi d'ofici la decisió presa en la resolució del recurs de reposició, en el sentit d'entendre que la provisió de constrenyiment notificada és nul·la perquè no s'ha practicat la notificació de la liquidació en el domicili fiscal de la persona interessada, i que iniciï el procediment de revocació de la resolució.