La promotora de la queixa exposa que la seva filla, escolaritzada en una escola ordinària de Solsona, té un 75% de discapacitat i que necessita una altra persona per dur a terme les tasques essencials de la vida diària. Del dictamen de l'equip d'assessorament psicopedagògic (en endavant EAP), se'n desprèn que la menor pateix un retard del desenvolupament psicomotor condicionat per la manca de to muscular i per la seva patologia, i que l'alumna necessita la intervenció constant d'un auxiliar en educació especial a temps complet que pugui portar a terme totes les activitats d'autonomia motriu i personal de l'alumna. Tot i això, la promotora indica que només s'han assignat a l'alumna 7 hores setmanals de vetllador, i afegeix que no pot fer ús del servei de menjador perquè no disposa d'un persona que es faci càrrec de les seves necessitats.
Un cop estudiat a fons aquest assumpte, el Síndic demana al Departament d'Ensenyament:
1. Que garanteixi al centre en què està escolaritzada la menor l'assignació d'hores de suport complementari per garantir a l'alumna el suport que es deriva de la valoració de necessitats feta per l'EAP.
2. Que garanteixi a aquesta alumna l'accés al servei de menjador escolar en condicions d'igualtat d'oportunitats, bé per mitjà d'una ampliació de les hores de vetllador assignades al centre, bé per mitjà del sistema de beques i ajuts de menjador escolar per a l'alumnat amb necessitats educatives especials, bé per mitjà d'altres mecanismes, sense que la provisió del suport suplementari requerit en el servei de menjador escolar comporti una despesa afegida per a la família.
3. Que informi el Síndic sobre les hores que l'alumna és al centre, les hores que rep atenció directa de vetllador i les hores sense aquesta atenció directa, i que valori els recursos complementaris a través dels quals es garanteix l'atenció de les necessitats educatives especials d'aquesta alumna durant les hores en què no té atenció directa del vetllador.