La promotora de la queixa manifesta la seva disconformitat amb la manca de recursos i la presumpta desatenció del seu fill en una escola de Montcada i Reixac.
Exposa que l'infant té un grau de discapacitat del 65% i pateix un endarreriment maduratiu, una malaltia de l'aparell digestiu, una malaltia de l'aparell circulatori i una deficiència del sistema auditiu, segons resolució del Departament de Benestar Social i Família.
Concretament, es queixa que el seu fill no pot fer ús del servei de menjador perquè el centre no disposa dels recursos necessaris per atendre'l; que ha passat de ser atès per un logopeda del centre de desenvolupament infantil i d'atenció precoç (CDIAP) a ser atès per l'equip d'assessorament psicopedagògic (EAP), i que hi ha hagut una reducció d'hores de la vetlladora de la unitat de suport a l'educació especial (USEE).
Pel que fa al servei de menjador escolar, el Departament d'Ensenyament ha informat que la direcció del centre va gestionar de manera efectiva aquesta sol·licitud i l'alumne ja fa ús del servei de menjador.
Pel que fa al servei de logopèdia, el Departament informa que el centre de recursos educatius per a deficients auditius (CREDA) està valorant actualment les necessitats d'atenció logopèdica de l'infant.
I finalment, pel que fa a la reducció de jornada de la vetlladora, el Departament informa que no ha estat possible substituir-la d'acord amb la Llei 1/2012, de 22 de febrer, de pressupostos de la Generalitat de Catalunya.
Tot i això, el Síndic recorda que la Resolució de 20 de febrer de 2012, de la Direcció General d'Educació lnfantil i Primària, que estableix el procediment a seguir i els protocols que han d'utilitzar els equips d'orientació i assessorament psicopedagògic (EAP), per a l'elaboració dels dictàmens d'escolarització de l'alumnat amb necessitats educatives especials i d'informes d'alumnat amb necessitats educatives especifiques derivades de situacions socioeconòmiques o socioculturals desfavorides, per al curs 2012-2013, estableix que ?si es considera que l'alumne pot necessitar suport educatiu complementari s'emplenarà el qüestionari de l'annex 2 (Protocol per avaluar les necessitats de suport educatiu complementari) d'aquesta resolució, basant-se en l'observació directa i en la informació facilitada per la família o per altres professionals implicats. En el moment de realitzar el pla individualitzat es determinarà qui o quines persones donaran aquests suports?.
Per tant, el Síndic suggereix al Departament d'Ensenyament que revisi si l'atenció i el suport que rep l'alumnat de la USEE resulten adequats per fer front a les necessitats educatives especials que presenten aquests alumnes.